• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Αντιφασιστική πορεία στη Ν Ιωνία-Σάββατο 3/2 12μμ, ΗΣΑΠ Ν Ιωνίας

Την Τρίτη 23/1 πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας, με συμμετοχή μελών του Σωματείου του νοσ. Αγ.Όλγα, της Εργατικής Λέσχης “Υδραγωγείο”, της δημοτικής κίνησης “Εκτός Σχεδίου”, της κίνησης “Ποδονίφτης” κι ανένταχτων αγωνιστών κι ανταγωνιστριών της περιοχής. Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν οι φασιστικές προκλήσεις στις γειτονιές της Ν.Ιωνίας, που κορυφώθηκαν με τη βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας την περασμένη βδομάδα, όταν νεοναζί σχημάτισαν τη σβάστικα πάνω στη μαρμάρινη πλάκα με το – αφιερωμένο στους 22 εκτελεσθέντες αντιφασίστες – ποίημα του Γ.Ρίτσου.

 

Το τελευταίο διάστημα ναζιστικά σύμβολα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τοίχους της Νέας Ιωνίας, τα οποία χάρη στα αντανακλαστικά των αντιφασιστών δεν επιβιώνουν πάνω από λίγες ώρες.

Ωστόσο η βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειάς των νεοναζί να πατήσουν πόδι στις προσφυγογειτονιές μας. Αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην αντιφασιστική ιστορία της πόλης μας που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Η προσπάθεια των νεοναζί να εμφανιστούν στη Νέα Ιωνία δεν είναι αποκομμένη από την αντίστοιχη προσπάθεια που κάνουν το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά γειτονιές όπως στο Ρέντη με τις επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών και πάνω απ’όλα στη Θεσσαλονίκη με την επανεμφάνιση χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου την περασμένη Κυριακή και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia. Δεν θα τους περάσει!

Δίνουμε κινηματική απάντηση τόσο στους φασίστες που προσπαθούν να κάνουν την εμφάνισή τους, όσο και στην εθνικιστική προπαγάνδα που τους τροφοδοτεί.

Καλούμε όλες και όλους, το Σάββατο 3/2, στις 12μεσ, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ της Ν.Ιωνίας και πορεία προς το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δελτία Τύπου, Παρεμβάσεις Λέσχης