Ο Νοέμβρης της εξέγερσης | Όλοι/ες στην πορεία την Τετάρτη, 15:30 πλατεία Κλαυθμώνος

48 χρόνια τώρα, τέτοιες ημέρες, η σκέψη μας γυρνάει σε όλους αυτούς που τότε αγωνίστηκαν για ζωή και ελευθερία! Σε εκείνους/ες που έμειναν τη νύχτα απέναντι στα τανκς! Σε όσους/ές στάθηκαν όρθιοι/ες για όλους/ες μας μέσα στα χρόνια της δικτατορίας!

Για εμάς οι εκδηλώσεις και η διαδήλωση του Πολυτεχνείου είναι η λεπτή εκείνη κλωστή του τότε με το σήμερα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Γιατί και σήμερα, 48 χρόνια μετά, τα εργατικά δικαιώματα, το περιβάλλον, η παιδεία και η υγεία αντιμετωπίζονται ως εμπόδια στις «επενδύσεις» τους, και η ωμή βία καταστολή απέναντι σε όποιον τολμά να αγωνίζεται, είναι η νέα βαρβαρότητα που βιώνουμε όλοι/ες μας!

Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, ότι στη χώρα μας υπήρξε μια φασιστική δικτατορία -της οποίας διάφοροι θιασώτες είναι σήμερα υπουργοί, δεν ξεχνάμε και το ότι κάποιοι σήκωσαν ανάστημα απέναντι της, και μαζί τους και όλη η κοινωνία, φέρνοντας την ελπίδα για τη ζωή και καλύτερες μέρες για όλους/ες.

Γιατί αυτό που προσπαθούν τελικά να κρύψουν είναι το όραμα και η ελπίδα που έδωσε σε όλο τον κόσμο η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ως Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας συμμετέχουμε και καλούμε όλους/ες στην πορεία του Πολυτεχνείου για

ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, 15.30, πλ. Κλαυθμώνος!

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης