• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τους εργαζόμενους: Ο δρόμος του αγώνα και της ρήξης! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

diadilwshΔύο μήνες μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το κυβερνητικό πρόγραμμα εφαρμογής του 3ου Μνημονίου εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, υπό το στενό έλεγχο των «δανειστών» και της ΕΕ. Ήδη με εσπευσμένες διαδικασίες ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2δις ευρώ.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ότι έχει «παράλληλο πρόγραμμα» καταρρέουν, καθώς το 60% των αντιδραστικών μέτρων έχουν χρονοδιάγραμμα προώθησης μέχρι το τέλος του 2015. Η αποπληρωμή του χρέους και η «σωτηρία της χώρας», για μια ακόμη φορά, προβάλλεται ως νομιμοποιητικό επιχείρημα για την σαρωτικού χαρακτήρα αντεργατική επίθεση που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η φορολογική λεηλασία στα λαϊκά στρώματα και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες, οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, αποτελούν κάποιες μόνο όψεις των αντιδραστικών αλλαγών, την ίδια ώρα που για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σπρώξουν -ξανά- άλλα 25 δις ευρώ στις συστημικές – ιδιωτικές τράπεζες, τα οποία παίρνουν από μας!

Τα προηγούμενα μέτρα, μαζί με τα νέα, τα 3 μνημόνια και οι νόμοι που τα συνοδεύουν, όλη η αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων, αποτελούν μια στρατηγική επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με στόχο στην υπέρβαση της κρίσης προς όφελος των κερδών και της «ανάπτυξης» του κεφαλαίου, πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας.

Κανένας μόνος του στην κρίση
Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας | Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας | Ο Αγώνας ο Δρόμος μας

Ακόμα και αν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν με το θατσερικής έμπνευσης δόγμα There Is No Alternative(δεν υπάρχει εναλλακτική), ακόμα και αν επενδύουν στην απογοήτευση, την ιδιώτευση και την αποδοχή της επίθεσης, ακόμα και αν επιδιώκουν την εμπέδωση του «μνημονιακού κατεστημένου», εμείς – οι εργαζόμενοι και η νεολαία- απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ο δρόμος της συλλογικής αντίστασης, της μαχητικής αντεπίθεσης, της σύγκρουσης και πραγματικής ρήξης με την κυβέρνηση και τους εταίρους της. Μακριά από τις αυταπάτες για τάχα «φιλολαϊκή διαχείριση» και «παράλληλα προγράμματα» εντός της φυλακής της ευρωζώνης, της ΕΕ και των μνημονίων. Είναι ο δρόμος του αγώνα με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, για να νικήσουν οι αγώνες μας.

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη αποτελεί έναν πρώτο σημαντικό σταθμό της οργάνωσης και της πάλης μας. Ο αγώνας όμως για την κατάργηση των μνημονίων –παλιών και νέων- για την ήττα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός μαχητικού, ταξικά ανασυγκροτημένου, εργατικού κινήματος.

Για να μην περάσουν πάνω από τη ζωή μας:

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ, το χρέος, το κεφάλαιο
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική

Γιατί μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, αν τολμήσουμε να βρεθούμε στο τιμόνι της ιστορίας!

Όλοι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες | Όλοι στην Απεργία 12 Νοέμβρη

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα