• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Κάλεσμα Σύσκεψης για την Ανεργία και την Επισφάλεια

ΠΕΜΠΤΗ 10-11-2016, στη ΔΟΕ στις 6.00 μ.μ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό με βάση τις αποφάσεις της σύσκεψης της 31/10 στη ΔΟΕ, καλεί σε μαζική ανοιχτή σύσκεψη για τα ζητήματα ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων την Πέμπτη 10 Νοέμβρη, στις 6.00 μμ, στην ΔΟΕ

siskepsi_anergiaΜε φόντο τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εργοδοσία εξαπολύουν σκληρή επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν τα δικαιώματα των ανέργων, των χιλιάδων επισφαλώς εργαζομένων και της νεολαίας, με αιχμή των αναδιαρθρώσεων τη θεσμοθέτηση της γενικευμένης επισφάλειας και τη «διαχείριση» της ανεργίας μέσω ανταποδοτικών πολιτικών απασχόλησης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο δημόσιο και τα αντίστοιχα voucher στον ιδιωτικό που ανακυκλώνουν ένα χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, η πιλοτική εφαρμογή του «επιδόματος εργασίας» προς τους εργοδότες και τέλος, ο περιορισμός των παροχών στους ανέργους με τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και την επικείμενη κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε όλες αυτές τις πολιτικές εδραίωσης ενός καθεστώτος σύγχρονης δουλείας για τη νεολαία και τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση δεν δυσκολεύεται να βρει συνεργό. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντί για μαχητικούς αγώνες υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας συμμετέχουν μαζί με τον ΣΕΒ σε κοινωνικά μέτωπα ταξικής συνεργασίας αναζητώντας «εθνικές γραμμές» στα εργασιακά.Για την νικηφόρα προοπτική του εργατικού κινήματος, χρειάζεται να υπερβούμε το συνδικαλισμό του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας. Με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, με αγώνες σύγκρουσης και όχι «διαμαρτυρίας», με κοινή δράση και συντονισμό όλων των μαχόμενων ταξικών δυνάμεων παλεύουμε για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης –ΕΕ κεφαλαίου και του συνόλου των αναδιαρθρώσεων.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας σε όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, στις εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες της γειτονιάς για συμμετοχή την Πέμπτη 10/11 στην ανοιχτή σύσκεψη για τα ζητήματα ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων.

Η σύσκεψη φιλοδοξεί να ανοίξει ένα διάλογο γύρω από το σύγχρονο πρόγραμμα πάλης ενάντια στο καθεστώς της μισοεργασίας – μισοανεργίας, ενάντια στα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ, ενάντια στην ανεργία, και να αναδείξει ειδικότερες πτυχές της πάλης μας που αφορούν σε ζητήματα διαβίωσης των ανέργων (βλ. δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ).

Επιδιώκουμε την πραγματοποίηση μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων για όλα τα παραπάνω, κινητοποιήσεων που μπορούν να δράσουν πολλαπλασιαστικά στην μάχη ενάντια στα εργασιακά δίνοντας το στίγμα της κλιμάκωσης του αγώνα και ενόψει και της πανεργατικής απεργίας.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ανακοινώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα