Ανακοίνωση για μειώσεις μισθών – απολύσεις στην εταιρεία ΒΙΟΦΟΡΜΑ – ΠΛΑΣΜΑ

                                                                                                AΘΗΝΑ 10.12.2015

biooutΣυμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ΒΙΟΦΟΡΜΑ Ι.Α.Ε/ ΠΛΑΣΜΑ Ι.Α.Ε που διατηρεί εργαστήρια αναφοράς και βιοϊατρικού ελέγχου με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Από τον Οκτώβρη του 2015 η εργοδοσία εξανάγκασε σε υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων όλο της το προσωπικό με αποδοχές μειωμένες κατά 20%!(με απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς ,με αδήλωτες υπερωρίες κλπ) Χρησιμοποιώντας το κλασικό επιχείρημα των αφεντικών «αν δεν σ’ αρέσει, βρες αλλού δουλειά», εκβίασε τους εργαζόμενους σε υπογραφή των νέων συμβάσεων, ενώ όσοι δεν υπέγραψαν απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία της ΒΙΟΦΟΡΜΑ/ΠΛΑΣΜΑ προβαίνει σε μαζικές μειώσεις μισθών,με την τελευταία να έγινε με πρόσχημα την κρίση το 2010, ενώ όσοι παραιτούνται ή απολύονται εκβιάζονται από τον κανονισμό της εταιρείας πως αν βρουν δουλειά σε άλλο διαγνωστικό κέντρο, η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον τους. Και μάλιστα με έναν εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που έχει κατατεθεί και στον ΟΜΕΔ σαν ‘’επιχειρησιακή σύμβαση Εργασίας (!) ρυθμίζουσα θέματα εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας ‘’(!!) και πού την έχει αποδεχτεί μία ‘’ένωση εργαζομένων ‘’- φάντασμα. ( Αλήθεια, υπάρχει τώρα αυτή η ‘’Ενωση εργαζομένων’’? και αν ναι ποια είναι η θέση της σ όλα αυτά ?Οι συνάδελφοι που εμφανίζονται να υπογράφουν εκ μέρους της ΄΄Ενωσης’’ εργάζονται ακόμα και τι θέσεις κατέχουν μέσα στην επιχείρηση ?)

-Καταγγέλλουμε τέτοιους εργοδοτικούς εκβιασμούς και αυθαιρεσίες . Η ασυδοσία των αφεντικών δεν μπορεί να μένει αναπάντητη! Στην καταπάτηση των εργατικών μας δικαιωμάτων θα μας βρουν απέναντί τους.

-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων της ΒΙΟΦΟΡΜΑ που είτε εκβιάζονται, είτε αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία .Θα σταθούμε πλάι τους σε κάθε κλιμάκωση τους αγώνα τους, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ :

                                       Να σταματήσουν οι απολύσεις ΤΩΡΑ .

 Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα Σωματεία τους ,να αγωνιστούν συλλογικά για:

_Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .

_Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή.-Υπεράσπιση των εργατικών και συνδικαλιστικών

Δικαιωμάτων.

                 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ /ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

  Έδρα ΕΚΑ, ΑΘΗΝΑ.Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα, Aρ.έγκρισης Πρωτοδ.289/2015

                                   somatio-pharmako-iatrotechnologika.blogspot.gr somatio.pharmako@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Εργατικά