Κατασκήνωση Δήμου Νέας Ιωνίας 2023 – Αλεποχώρι

Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά των δημοτών και των δημοτισσών  να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση στο Αλεποχώρι, σε μία από τις τρεις διαθέσιμες περιόδους (A΄ περίοδος: 19/06 – 1/07, Β΄ περίοδος: 3-15/07, Γ΄ περίοδος: 17 – 29/07), προσφέροντας τους ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Αυτό τουλάχιστον θα ισχυριστεί η δήμαρχος της Νέας Ιωνίας και η δημοτική της παράταξη.

Πλέον, όμως, τα παράπονα των γονέων, των παιδιών αλλά και όσων εργάζονται εκεί, έρχονται να αναιρέσουν το παραπάνω αφήγημα, κάτι που πιστοποιείται και από τις μαζικές αποχωρήσεις των παιδιών. Ενδεικτικά, την Κυριακή 9.07 αποχώρησαν περίπου 70 παιδιά. Ο πρόωρος τερματισμός των διακοπών των παιδιών δεν οφείλεται ούτε στην αναζήτηση της θαλπωρής της οικογενειακής εστίας  ούτε στις υπερβολικές απαιτήσεις τους. Αντίθετα, οφείλεται στις προκλητικές ανεπάρκειες της κατασκήνωσης σε υποδομές, αναλώσιμα ακόμα και σε προσωπικό. Η έλλειψη προσωπικού και η αναντιστοιχία του με τον αριθμό των προσελεύσεων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες ανάγκες,  είχε ως αποτέλεσμα τη μη επαρκή καθαριότητα αλλά και την ανεπαρκή σίτιση των παιδιών. Το παραμελημένο σκηνικό συμπληρώνουν οι κακοσυντηρημένες υποδομές, με συχνά μικροατυχήματα, και η έλλειψη των απαραίτητων υλικών για την εξυπηρέτηση των παιδιών, όπως ποτηριών και μαχαιροπίρουνων.

Οι αβλεψίες, οι ελλείψεις και  η απουσία σχεδιασμού συνθέτουν ένα θλιβερό πλαίσιο αποδιοργάνωσης, ενδεικτικό των προτεραιοτήτων της δημάρχου μας. Προφανώς, η ανανέωση των χρωμάτων των τοίχων της περιοχής μας, στην οποία επιδίδεται με τεράστιο ζήλο, είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια και την απασχόληση των παιδιών της Νέας Ιωνίας.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις