Ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης για την παράταση του ωραρίου το Σάββατο 13/12

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΛΕΥΚΑ” ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ!

Πρώτα ήρθαν τα ελαστικά και τα “απελευθερωμένα” ωράρια.

Στη συνέχεια ήρθαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι με voucher, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι μισθοί πείνας, οι εργάσιμες Κυριακές. Τώρα ήρθαν και τα «λευκά απογεύματα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας αποφάσισε την παράταση λειτουργίας κατά 2 ώρες των εμπορικών καταστημάτων το Σάββατο 13/12 σε συνδυασμό με τη γιορτή (event!!!) που διοργανώνει ο Δήμος για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Κι αυτό την παραμονή της πρώτης από τις Κυριακές που τα εμπορικά θα είναι ανοιχτά και μία μόλις μέρα μετά την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα και στις 28 Δεκεμβρίου δηλαδή για 3 συνεχόμενες Κυριακές.

Και μιλάμε για την περίοδο του «απάνθρωπου» για τους εργαζόμενους εορταστικού ωραρίου.

Ο εμπορικός σύλλογος «κάνει πλάτες» στις πολυεθνικές και τις εμπορικές αλυσίδες για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και ο δήμος με τη στάση του και τη σιωπή του είναι συνένοχος.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων κανένα πρόβλημα δε θα λύσουν για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Αντίθετα, είναι κομμάτι από τις μαύρες μέρες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και εργοδοσία και πρόθυμα εφαρμόζουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Είναι ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και αυτό δείχνει και η επιβολή στα «μουλωχτά» και 3ης Κυριακής με ανοιχτά καταστήματα.

 ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΟΜAΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ξέρουμε ότι τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων θα συμπαρασύρουν όλους τους κλάδους και εκτός εμπορίου. Επίσης ξέρουμε ότι το 1,5 εκατ. άνεργοι δεν έχουν πρόβλημα χρόνου για να ψωνίσουν. Όμως και όσοι «προνομιούχοι» δουλεύουν ακόμα είτε είναι απλήρωτοι είτε στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα πληρώνοντας ακριβά τη «δωρεάν» παιδεία, τη «δωρεάν» υγεία, τα χαράτσια, τους αμέτρητους φόρους. Ζουν και οι ίδιοι στις δουλειές τους τα ξεχαρβαλωμένα ωράρια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απληρωσιά, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12 δεν ψωνίζουμε,
καταργούμε με τη στάση μας το «λευκό απόγευμα»

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 συμμετέχουμε – στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης