Παρεμβάσεις Εργατικής Λέσχης στα καταστήματα της περιοχής μας

DSC_0044[1]Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” οργάνωσε παρεμβάσεις τόσο το Σάββατο 13/12 το απόγευμα, ενάντια στην απόφαση του Εμπρορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 8μμ, όσο και την Κυριακή 14/12 που ήταν η πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Στην παρέμβαση του Σαββάτου μοιράστηκε το κείμενο που μπορείτε να δείτε εδώ και συνομιλήσαμε με δεκάδες εργαζομένους που βρισκόντουσαν αναγκαστικά στα μαγαζιά  μέχρι τις 8 – 8:30μμ, την παραμονή της πρώτης από τις Κυριακές που τα εμπορικά θα είναι ανοιχτά. Εκτός αυτού παραβρεθήκαμε και στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Σημηριώτη, στην προσπάθεια μας να ενημερώσουμε και τον κόσμο που βρισκότανε εκεί, αλλά και για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους φιέστες που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία.

DSC_0050[1]Στην παρέμβαση της Κυριακής μοιράστηκε το κείμενο που μπορείτε να δείτε εδώ στην προσπάθεια να στηρίξουμε την απεργία που έχει κηρυχθεί στις 14 Δεκέμβρη σε όλο τον κάδο του εμπορίου, αλλά και να παροτρύνουμε τον κόσμο που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Νέας Ιωνίας να σταματήσει να σκέφτεται σαν καταναλωτής και να σκεφτεί σαν εργαζόμενος. Η προσπάθεια καθιέρωσης της “κυριακάτικης εργασίας” από την κυβέρνηση και τους εργοδότες στο εμπόριο συνεχίζεται. και ο στόχος είναι προφανής. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο αύριο κάθε ένας / μία από εμάς.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εργατικά, Παρεμβάσεις Λέσχης