Να τολμήσουμε να σκεφτούμε τον κόσμο αλλιώς! Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου 15:30 πλ. Κλαυθμώνος

49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο μας υπενθυμίζει τους αγώνες του χθες και μας  εμπνέει για τους  αγώνες του σήμερα.

Σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης:

–Οι εργαζόμενοι,  που παράγουμε τον πλούτο, βρισκόμαστε  διαρκώς σε χειρότερη θέση, ενώ οι αυξήσεις στην ενέργεια και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκη προμηνύουν βαρυχειμωνιά.

–Χιλιάδες  νέοι πετιούνται έξω από την εκπαίδευση, σχολεία και σχολές «συγχωνεύονται», ενώ δρομολογείται ένα πανεπιστήμιο κλειστό για τους φοιτητές και ανοιχτό για  τις επιχειρήσεις, με την επιτήρηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

–Ολόκληρες περιοχές γίνονται  ορμητήρια του ΝΑΤΟ ενώ η νέα κούρσα εξοπλισμών στο όνομα δήθεν της ασφάλειας μας εμπλέκουν βαθύτερα στους ανταγωνισμούς στο πλαίσιο μιας επικίνδυνης πολιτικής.

–Ο κρατικός αυταρχισμός είναι η απάντηση «δια πάσαν νόσον».  Τα χτυπήματα των διαδηλώσεων του τελευταίου διαστήματος και τα υπέρογκα ποσά που δίνουν για προσλήψεις αστυνομικών, μαρτυρούν τις προθέσεις τους, να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν κάθε πιθανό αγώνα.

Πηγή: https://www.facebook.com/Covid19Solidarity

…Ημέρες Πολυτεχνείου ξημερώνουν ξανά.

49 Νοέμβρηδες μας θυμίζουν  ότι άλλαξαν τον κόσμο αυτοί που τόλμησαν, μέσα στην πιο ζοφερή πραγματικότητα, να ονειρευτούν

Πολλοί προσπαθούν να σβήσουν το Πολυτεχνείο από τη συλλογική συνείδηση ή να το μετατρέψουν σε επετειακό, χωρίς νόημα, γεγονός. Είναι ο φόβος της εξέγερσης που στοιχειώνει τον ύπνο τους.

Γιατί ο Νοέμβρης του 73 πλανιέται  κι έρχεται να θυμίσει πως οι κατακτήσεις μπορούν να επιβληθούν μόνο από τον εξεγερμένο λαό  που οργανώνεται για να νικήσει.

Ότι δεν υπάρχουν “μονόδρομοι” και “τίποτε δε γίνεται”. Όπως τότε που η χούντα φάνταζε ανίκητη και αιώνια, η κατάληψη του Πολυτεχνείου μπήκε ορμητικά στην ιστορία και άλλαξε τη πραγματικότητα.

Σήμερα η πάλη για το ψωμί, την παιδεία την υγεία και την ελευθερία της εποχής μας,  μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματα του και κατακτήσεις, με ένα αποφασιστικό, μαχητικό, συντονισμένο και πολιτικά επικίνδυνο λαϊκό, εργατικό κίνημα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

3:30 μμ πλ. Κλαυθμώνος

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης