• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας

Με επιτυχία πραγατοποιήθηκε η σημερινή περιήγηση στις “βιομηχανικές” γειτονιές της Νέας Ιωνίας με ξεναγό την αρχαιολόγο κα. Βογιατζόγλου. Παραπάνω απο 30 άτομα έδωσαν το παρόν στο ραντεβού στην Λέσχη μας. Η βόλτα ξεκίνησε απο το οικόπεδο 150, στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και ακολούθησε περιήγηση στην Ελευθερούπολη, οπού είχαμε τη χαρά και την τύχη να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και ένα απο τα τελευταία κλωστουφαντουργεία της περιοχής. Στη συνέχεια πήραμε το τρένο όλοι μαζί μέχρι τα Πευκάκια, όπου μάθαμε για την εριουργία που άκμασε στη γειτονιά. Όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την όμορφη βόλτα και παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλα τα ιστορικά στοιχεία που μας παρέθεσε η κα. Βογιατζόγλου, την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς!

Η παραπάνω ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε συνεχεια συζήτης της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι.) με την κα. Βογιατζόγλου. Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση της Ο.Π.Ι.Ν.Ι. που έγινε στο 1ο Φεστιβάλ της Ε.Λ.Ν.Ι. Υδραγωγείο εδώ.

Παρακολουθείτε τον ιστότοπο της ΕΛΝΙ – Υδραγωγείο για μελλονικές παρόμοιες δράσεις ή μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε ότι η δουλειά της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας έχει οργανωθεί κατά θεματικές, στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, με κύριους άξονες:

α) Εργατική τάξη / βιομηχανοποίηση /αποβιομηχανοποίηση (εργοστάσια, οικισμοί, εργατικές γειτονιές, προπολεμικά χρόνια, κατοχή, εμφύλιος, έως το 1980)

β) Πρόσφυγες / μετανάστες / πολιτισμός (Η εξέλιξη της Νέας Ιωνίας από τα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας.)

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στέλνοντας e- mail στο: elni.ydragogeio@gmail.com  ή σε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook, ή τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο: 6940980810

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες απο τη περιήγηση.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Ομάδα Προφορικής Ιστορίας, Ομάδες