Καμπάνια ενημέρωσης και δράσης της Εργ. Λέσχης Ν. Ιωνίας στα καταστήματα της περιοχής μας

Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Κυριακή 2 Νοέμβρη απεργούμε

pote-tin-kiriaki_4-10Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Η προσπάθεια καθιέρωσης της «κυριακάτικης εργασίας» από την κυβέρνηση και τους εργοδότες στο εμπόριο συνεχίζεται. Η Κυριακή 2 Νοέμβρη είναι η επόμενη Κυριακή όπως ορίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης που θα λειτουργούν τα καταστήματα. Επιχειρούν να το συνδυάσουν και με μια “ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδο”, όπως είχε γίνει και πέρυσι για να «τσιμπήσουν» οι πιθανοί πελάτες και να βγουν να κοιτούν βιτρίνες!

Εδώ και 1 χρόνο, εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, αγωνίζονται και υπερασπίζονται έμπρακτα το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο. Οργανώνονται ενημερωτικές παρεμβάσεις, απεργιακές περιφρουρήσεις και αποκλεισμοί καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες γειτονιές. Η απόφαση του ΣΤΕ που αναστέλλει προσωρινά το άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου 52 Κυριακές είναι αποτέλεσμα και αυτής της δράσης.

Συμμετέχουμε:

• Την Τετάρτη 22/10 στην Διαδήλωση που ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα & την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (συγκέντρωση στις 6μμ Χαυτεία – Σταδίου & Αιόλου)

• Την Κυριακή 2/11 στην Απεργία του κλάδου του εμπορίου και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι

  • Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος
  • Όχι στα εξοντωτικά ελαστικά ωράρια εργασίας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πλήρης απασχόληση με ανθρώπινο ωράριο, αύξηση αμοιβών για μια αξιοπρεπή ζωή.
  • Όχι στις εκδικητικές απολύσεις, στον αυταρχισμό των εργοδοτών και την ανακύκλωση των εργαζόμενων

Συζητάμε – Οργανωνόμαστε – Αγωνιζόμαστε

Το Σάββατο 18/10 στις 6.30 μμ στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Ελ.Βενιζέλου 84 συζητάμε με εργαζόμενους από τους αγωνιζόμενους κλάδους του εμπορίου, των καθαριστριών του Υπ.Οκονομικών και του δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, για την εμπειρία των αγώνων τους.

Δίνουμε χέρι βοήθειας στους συναδέλφους που αγωνίζονται

Η Εργατική Λέσχη έχει θέσει σαν μία από τις βασικές δραστηριότητες της την έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που είναι σε αγώνα.

Για το σκοπό αυτό το Σάββατο 18/10 μετά τις 9μμ οργανώνουμε γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των αγωνιζόμενων καθαριστριών που Υπ.Οικονομικών.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης