ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής

εργαζομενοιΤο Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής σας καλούν σε ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας την:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 / 12 / 2015 ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ )

 

Δελτίο τύπου από την κινητοποίηση στις 9/12/2015 στο Υπουργείο Εργασίας

 

Για τρίτη φορά στα προγράμματα «κοινωφελούς» χαρακτήρα συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας έπειτα από το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία.

Αντιπροσωπία του συντονιστικού ζήτησε να συναντηθεί με την αναπληρώτρια Υπουργό η οποία όμως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα στο Υπουργείο. Μετά την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να μας δεχτεί προχωρήσαμε σε κλείσιμο της οδού Σταδίου. Έπειτα λοιπόν από τη δική μας πίεση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κύριο Νεφελούδη ζητώντας την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, με ενιαία εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για να μην βρεθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι ξανά στην ανεργία χωρίς καν το δικαίωμα της επιδότησης ανεργίας δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε όλο τον κοινωνικό ιστό.

Ο Γενικός Γραμματέας μας δήλωσε την ευαισθησία του για το θέμα δήλωσε όμως αναρμόδιος για την επίλυση του θέματος. Οι εκπρόσωποι μας υπογράμμισαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και πως η κυβέρνηση μπορεί να φέρει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση εάν υπάρχει πολιτική βούληση, όμως δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Κατέστη σαφές ότι οι 35.000 εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κάνοντας καταλήψεις στα Δημαρχεία και τα γκαράζ των Δήμων, μέχρι και κατασκήνωση μέσα στα Χριστούγεννα έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Το Συντονιστικό αφού ενημέρωσε τους εργαζόμενους αποφάσισε εκτάκτως την επιτόπου παρέμβαση του στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κύριο Κουράκη. Ο ίδιος αφού όπως δήλωσε δεν γνώριζε για το θέμα μας υποσχέθηκε ότι θα το ελέγξει και θα έρθει σε διαβούλευση με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για την αναζήτηση λύσεων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάσει την τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα οι συμβασιούχοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες παρατείνεται η σύμβαση τους αυτοδικαίως μέχρι το τέλος του 2016 χωρίς όμως να καλύπτει τις συμβάσεις εργασίας που έληξαν λίγο πριν τις 30 ημέρες που το πλαίσιο της τροπολογίας ορίζει και φυσικά μη συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Φτάνει πια η κοροϊδία !!!

  • Με 19 ευρώ μεροκάματο δεν ζουν οι οικογένειες μας!!! Δεν θα κάνουμε εμείς μαύρα Χριστούγεννα γιατί αυτοί αρνούνται να δουν σοβαρά το ζήτημά μας.
  • Δεν ζητάμε τον οίκτο και την συμπόνια τους. Ζητάμε την πολιτική τους υποχρέωση να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα μας.
  • Δεν τους κάνουμε τη χάρη να πάμε σπίτι μας μέσα στις γιορτές και να κλαίμε!!
  • Προσφέρουμε ίση δουλεία για μισή αμοιβή εδώ και 5 μήνες σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και ακόμα κάνουν ότι δεν μας βλέπουν!!
  • Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας!! Μας αξίζει δουλειά και όχι δουλεία!!

Δεν εγκαταλείπουμε – Συνεχίζουμε!!

Το θέμα μας είναι ανοικτό !! Δεν θα τους περάσει!!

Ήδη οι πρώτοι συνάδελφοι απολύονται!!Τι κάνουμε για αυτό?

Ο αγώνας μας τώρα πρέπει τώρα να κλιμακωθεί!!

 

Το Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής σας καλούν σε ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας την:

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 / 12 / 2015 ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ )

 

Καλούμε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις να σταθούν δίπλα στον δίκαιο αγώνα μας για παραμονή στην εργασία.

 

Αθήνα 10 Δεκέμβρη 2015

sintonistiko.pentamina@gmail.com &   ergazomenoi.pentamina@gmail.com

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2015 ergazomenoisepedamina.blogspot.gr

Από την κινητοποίηση στις 9/12/2015 στο Υπουργείο Εργασίας

 

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Εργατικά