• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Συλλογικότητα – Αλληλεγγύη – Αγώνας | Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στη γειτονιά!

||Επικοινωνία: e-mail: elni.ydragogeio@gmail.com,
Facebook: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/ ,
Τηλέφωνο:6940980810 ||

Τις τελευταίες εβδομάδες ο COVID-19 (κορονοϊός) πήρε και στη χώρα μας διαστάσεις επιδημίας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ως εργατική λέσχη, καλούμε όλους τους φίλους και φίλες να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης στην περιοχή μας, το οποίο παρέχει είδη πρώτης ανάγκης και ότι βοήθεια χρειαστεί τόσο σε ευπαθείς ομάδες, όσο και σε εργαζομένους/ες και κατοίκους της πόλης που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, αλλά και ένα δίκτυο ενημέρωσης και οργάνωσης αγωνιστικής απάντησης  για κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία που συμβαίνει στην περιοχή μας, με αφορμή την κρίση λόγω κορονοϊού.

Όχι στο πλαίσιο μιας «ατομικής ευθύνης» που ορίζουν όσοι συστηματικά απαξίωσαν το αγαθό της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλες/ους. Αλλά στο πλαίσιο της συλλογικής αλληλεγγύης.

Είμαστε αλληλέγγυοι/ες πρώτα και κύρια με τις εργαζόμενες/ους στα νοσοκομεία, που αγωνίζονται παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε κλίνες στις ΜΕΘ, παρά τις απλήρωτες υπερωρίες-εφημερίες.

Δεν ξεχνάμε τις πολιτικές των μνημονιακών δεσμεύσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που απαξίωσαν το σύστημα δημόσιας υγείας, δεν ξεχνάμε τους πανηγυρισμούς κάποιων μέχρι προχθές (μεταξύ αυτών και μελών της σημερινής κυβέρνησης) για περικοπές και απολύσεις γιατρών, τις επανειλημμένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Είμαστε αλληλέγγυοι/ες με τους «κοντινούς μας ανθρώπους», τους γείτονες/ισσες αλλά και με τους πιο ευάλωτους/ες ανάμεσά μας, που στερούνται τα βασικά ή ζουν στοιβαγμένοι/ες σε άθλιες συνθήκες στο περιθώριο της «κανονικότητας», σε κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στο δρόμο.

Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους εργαζόμενους στα σουπερμάρκετ και στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην πλειοψηφία τους ελαστικοί και κακοπληρωμένοι, που δουλεύουν αδιάκοπα για την τροφοδοσία μας και πολλές φορές προσπαθούν με δικά τους μέσα να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες.

Ο ιός δεν διακρίνει και δεν προτιμά θρησκεία, φυλή, χρώμα, φύλο, μεριμνούμε για την ορθή ενημέρωση όλων. Επικοινωνούμε και δικτυωνόμαστε με τα προσφερόμενα μέσα. Τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής/ προφύλαξης.

Όμως, η πολύ σημαντική τήρηση των βασικών οδηγιών για την αντιμετώπιση της επιδημίας πρέπει να συνδυαστεί με τη διαρκή πάλη για ένα ισχυρό σύστημα Δημόσιας ποιοτικής Υγείας προσβάσιμο σε όλες και όλους.

  • Με ειδική μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.
  • Για  απαγόρευση των απολύσεων, για διασφάλιση αδειών χωρίς καμία περικοπή μισθού για όλους τους εργαζόμενους/ες  και για όσους/ες δουλεύουν σε επιχειρήσεις που κλείνουν.
  • Για ανθήσει η αλληλεγγύη η συλλογικότητα, ο αγώνας στις γειτονιές μας, απέναντι στο φόβο και την αδιέξοδη ατομική λύση.
  • Για να γνωρίζουν όλοι/ες όσοι αναγκαστούν να μείνουν σπίτι τους, ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος αλληλεγγύης που θα τους στηρίξει.

Κανένας/Καμία μόνος του στη κρίση.
Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας.
Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Υγεία-Παιδεία-Εργασία-Ζωή για όλους.

Στοιχεία επικοινωνίας:

E-mail: elni.ydragogeio@gmail.com,

Facebook: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/

Τηλέφωνο:6940980810

Παρακινούμε τους φίλους και τις φίλες στη γειτονιά μας να απευθυνθούν στην εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας και να συμβάλουν στην προσπάθειά αυτή.  

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης